Degustare de slănină & pălincă | 10 tipuri de slănină și 5 tipuri de pălincă ‘La Horincie’

Degustare slănină și palincă final

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
On Sale
Degustare de slănină & pălincă
Secretele slăninei și ale pălincii se transmit din generație în generație. Noi vă invităm la un eveniment dedicat aceste combinații imbatabile, în care vom încerca 10 tipuri de slănină din toate colțurile României și încă 5 tipuri de pălincă premium, de la unul dintre cei mai faimoși producători din Maramureș.
160,00 lei 140,00 lei
Unlimited
Din 1957, ‘La Horincie’, o afacere de familie predată din generație în generație, făurește și desăvârșește horinca artizanală superioară pe care o maturează cu pasiune și răbdare în butoaie de stejar. Dar care este diferența între țuică, pălincă și horincă?!?

Iubitori de slănină și pălincă! Vineri, 28 februarie, vă așteptăm în ultima zi de iarnă să sărbătorim produsele locale românești într-o degustare pe cât de gustoasă, pe atât de informativă. Și calorică…

Secretele slăninei și ale pălincii se transmit din generație în generație. Noi vă invităm la un eveniment dedicat aceste combinații imbatabile, în care vom încerca 10 tipuri de slănină din toate colțurile României și încă 5 tipuri de pălincă premium, de la unul dintre cei mai faimoși producători din Maramureș.

Degustarea de slănină și pălincă este mai apropiat de un ritual tradițional vechi de sute de ani, în care sărbătorim ospitalitatea, bucuria de a fi împreună și respectul pentru produsele locale. Fanii acestor produse știu deja cât de diferite pot fi aceste preparate, iar noi ne propunem să încercăm cât mai multe tipuri, să le aprofundăm și să facem un clasament al slăninei bazat pe o abordare sistematică de degustare.

Din 1957, ‘La Horincie’, o afacere de familie predată din generație în generație, făurește și desăvârșește horinca artizanală superioară pe care o maturează cu pasiune și răbdare în butoaie de stejar. Dar care este diferența între țuică, pălincă și horincă?!?

Ţuica este o băutură alcoolică tradiţională românească obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică şi distilarea prunelor. Deci ‘țuica de prune’ este un pleonasm, iar ‘țuica de gutui’ este o imposibilitate. Pălinca este băutura tradițională românească obținută prin distilarea oricăror fructe: mere, pere, căpșuni, gutui, caise, vișine etc. Horinca este denumirea regională folosită pentru țuică și pălincă în Maramureș și regiuni din Țara Oașului.

La degustare veți avea oportunitatea să aflați mai multe despre aceste diferențe și procesul de distilare chiar de la prietenii de la ‘La Horincie’! Desigur, degustăm și 5 tipuri de pălincă premium, unele dintre ele maturate până la 5 ani în butoaie de stejar.

Nu suntem atât de spartani încât să degustăm exclusiv slănină și spirtoase. Acompaniem degustarea și cu platouri cu brânzeturi artizanale, salamuri și cârnați vânătorești și o pită de casă, veritabilă.

Iubitori de slănină și pălincă! Vineri, 28 februarie, vă așteptăm în ultima zi de iarnă să sărbătorim produsele locale românești în compania experților Corks!

Ce spun clienții noștri?

Locație pe hartă

Mai multe evenimente

Degustare de slănină & pălincă | 10 tipuri de slănină și 5 tipuri de pălincă ‘La Horincie’