E vremea sarmalelor!
Luni, 28 aprilie, de la ora 19:00, scriem un nou capitol din seria #frombooktotable, alături de Cosmin Dragomir – jurnalist culinar, autor și Maestru al Sarmalelor (MS, dacă vreți pe scurt).
🍴 5 regiuni. 5 rețete. O călătorie românească în jurul farfuriei:
- Moldova: sarmale cu urdă, stafide și frunze de mangold
- Ardeal: sarmale de post, cu păsat, hribi și varză dulce
- Muntenia: sarmale clasice, cu porc și orez în varză murată
- Oltenia: sarmale din carne de pasăre și ardei copt, fierte în vin roșu
- Dobrogea: sarmale cu berbecuț și varză roșie
🍷 În farfurie, tradiția. În pahar, vinurile cramei Budureasca:
- NOU! – Prima Stilla Organic Brut Natur 2024
- Bright Maiden of Transylvania – Fetească Albă Sec
- The Sign – Tămâioasă Românească
- The Dark Count of Transylvania – Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră Demisec
Cosmin Dragomir, ‘The Sarma King’, ne va ghida călătoria culinară și vom aprofunda atât istoria sarmalelor, cât și aspectele socio-antropologice ale acestui fel culinar răspândit și apreciat în atât de multe regiuni geografice ale țării (dar și ale lumii!).
📍 Rezervă-ți locul mai sus și vino să sărbătorim sarmalele și vinurile bune!