Cosmin Dragomir, ‘The Sarma King’, ne va ghida călătoria culinară și vom aprofunda atât istoria sarmalelor, cât și aspectele socio-antropologice ale acestui fel culinar răspândit și apreciat în atât de multe regiuni geografice ale țării (dar și ale lumii!).
Organizăm miercuri, 30 aprilie, o degustare unică, în jurul unui produs tradițional cunoscut de toată lumea pe care îl vom degusta în diverse interpretări (dulci și sărate), acompaniat de o selecție eclectică de vinuri liniștite și spumante
Punem la dispoziție iubitorilor de vin transportul către Ruse și înapoi într-un autocar, un ghid care ne va povesti și răspunde la curiozități, spumante în mișcare, snacks și apă.
Sauvignon Blanc este un soi cam greu de ținut în frâu – plin de personalitate, îndrăzneț și neașteptat de divers. De la prospețimea irezistibilă a Noii Zeelande, la eleganța clasică a Franței, farmecul solar al Italiei, explozia de arome din Africa de Sud și surprizele din România și Republica Moldova, vom explora stiluri contrastante și fascinante.
Pe 7 mai, miercuri, de la ora 19:00, Crama Ferdi își dezvăluie noile arme de seducție: vinuri curajoase, arome irezistibile și pairing vânătoresc ca la carte.
Fie că vă e poftă sau că sunteți curioși, noi vă promitem o incursiune în universul parizerului așa cum nu s-a mai făcut în România. Două mini-cursuri: ,,degustare organoleptică” și ,,cum citim o etichetă” alături de Dr. Ing. Dana Pop, storytelling și fun facts, degustare în orb și alte degustări conexe.
În 2025 sărbătorim 150 de ani de la nașterea Reginei Maria, o regină cochetă, carismatică, iubitoare de evenimente sociale și de oameni. O regină care a iubit România cu tot ceea ce aceasta i-a oferit – de la oameni, tradiții și peisaje, până la mâncăruri și vinurile românești, ce se regăseau adesea pe mesele de la Palatele Cotroceni sau Pelișor.
De la eveniment nu vor lipsi jocurile de societate, dezbaterile pe diverse tematici (excursii, filme, cărți) și muzica live, pentru o super experiență de la care NU vrei să lipsești, fie că vrei să-ți faci prieteni noi sau să descoperi o conexiune efervescentă cu o altă persoană.
Evenimentul este ideal pentru oricine vrea să înțeleagă mai bine lumea vinurilor cu bule, să descopere combinații de gusturi inedite și să petreacă o seară ca-n vacanță, fără să iasă din București.
Degustăm 7 vinuri din soiuri bulgărești autohtone, atât vechi, cât și experimentale – albe, rosé și roșii – selecționate cu grijă de echipa Corks și povestite de gazda noastră, @Corina Bianca, bulgăroaică prin adopție și #winefluencer din pasiune și educație.
Vinul Porto este mult mai mult decât un simplu vin de desert. Este o comoară a Portugaliei, un vin fortificat cu arome intense și note complexe, pe care orice iubitor sau amator de vinuri trebuie să-l încerce.
Dacă sunteți iubitori de Chardonnay, aceasta este o seară pe care nu vreți să o ratați. Vom învăța să recunoaștem semnele fermentației în baric, efectul malolacticii și farmecul mineral al terroir-urilor reci, toate într-o atmosferă prietenoasă și plină de pasiune pentru vin.
💨 Toată selecţia de trabucuri din locaţie va fi la -50% discount pe tot parcursul serii! Ia-ţi un trabuc sud-american pe terasă, în pauza degustării, sau la final, alături de prieteni.