În cadrul seriei #frombooktotable, sub îndrumarea pasionatului de gastronomie Cosmin Dragomir, vă invităm la o seară dedicată artei culinare și literare a inegalabilului Păstorel Teodoreanu. Evenimentul va avea loc luni, 24 martie, 19:00.
Păstorel Teodoreanu a fost un maestru al cuvintelor și al bucatelor, lăsând în urmă rețete și scrieri care îmbină umorul fin cu pasiunea pentru gastronomie. În această ediție specială, vom explora împreună universul său culinar, reinterpretând preparatele sale celebre, acompaniate de vinuri alese.
Inspirat din cartea sa de bucate literare „Gastronomice” (1977), meniul propus reflectă pasiunea lui Păstorel pentru bucătăria românească autentică:
- Tartă cu praz – un aperitiv delicat, asociat cu Spumant Shine Alb Brut
- Tuslama – o supă tradițională reinterpretată, servită alături de The Sign Fetească Neagră Wild
- Pârjoale moldovenești – chiftele suculente, acompaniate de The Sign Shiraz
- Alivancă – un desert moldovenesc autentic, perfect asociat cu Bristena Busuioacă Demidulce
Pentru a îmbogăți experiența, îl avem ca invitat special pe Cosmin Ciotloș, critic și istoric literar, care ne va dezvălui aspecte inedite din viața și opera lui Păstorel Teodoreanu.
Vă așteptăm cu drag să celebrăm împreună moștenirea culturală și gastronomică lăsată de Păstorel Teodoreanu, într-o seară de neuitat, unde literatura și arta culinară se împletesc armonios.
Locurile sunt limitate!