E sezonul recomandărilor, așa că nu vreau să fiu excepția și mă înscriu în trend cu recomandările mele de vinuri pentru masa de Sărbătorile de Paște, bazate pe meniul nostru de la Corks.
Pentru început, la aperitivele traditionale, aș pune pe masă ceva lejer, care să deschidă apetitul și să pregătească papilele pentru festinul care urmează. Alegerile mele sunt blendul de Fetească Albă și Sauvignon Blanc de la @Viile Metamorfosis și rose-ul Caii de la Letea Princeps. Ambele au note florale, proaspete și o aciditate vioaie, care contrabalanseazǎ grǎsimile din unele aperitive (ouă umplute, salată boeuf).
Pentru sarmale, nelipsit ar trebuie să fie Kernerul de la Villa Vinèa, pe care l-am declarat la Corks companionul perfect pentru sarmale, indiferent de țara lor de proveniență. O altă variantă, dacă vă place un vin dintr-un soi romanesc, dar cu aceeași prospețime, va recomand Crâmpoșia selecționată de la Stirbey.
Continuăm cu mâncărurile din miel și aici vă dau trei idei de asociere. Pentru stufat, potrivite sunt atât o Fetească Neagră de la 1000 de Chipuri, bogată în arome și bine structurată cât și o Cadarcă de la Balla Géza Winery, cu un corp mai subțire, însă cu o aciditate mai ridicată, potrivită cu un preparat consistent din carne. Friptura de miel cere un Primitivo de la Tenuta Ulisse, fructat și ușor condimentat, cu postgust lung și plăcut.
La cozonac sau pască încercați o Tămâioasă Românească dulce de la Crama Tata si Fiul, care a câștigat recent și un Mare Aur la concursul Vinul.ro.
Ovidiu de la Corks